Dátum publikácie 07. 11. 2018 Zdieľať článok

Vystavujte dodacie listy bez cien. Nasadili sme novembrové novinky

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 1
Náhledový obrázek

Chcete pred tretími osobami, ktoré sa dostávajú do kontaktu s dodacími listami, ukryť cenu? Vystavujte ich bez cien. Od novembra taktiež môžete ľahšie triediť doklady napríklad podľa ceny a vystavené faktúry si môžete pomenovať podľa vašej firmy. Prečítajte si o jesenných novinkách, ktoré ste si najviac žiadali.

Tlačte na dodacie listy iba množstvo a typ tovaru bez cien

Nechcete, aby vám zamestnanci nahliadali do účtovníctva, ale zároveň musia mať prehľad o počte predaného tovaru? Dávajte na svoje dodacie listy len množstvo a typ tovaru. Bez cien. A faktúry po novom nemusia obsahovať dátum a čas tlače.

Tieto možnosti si teraz zvolíte v Nastaveniach v sekcii Predaj – Nastavenie tlače dokladu. Nájdete tu dve zaškrtávacie okienka, ktoré stačí označiť.

Dodacie listy bez cien

Odosielajte faktúry pod názvom svojej firmy

Pôvodne sa faktúry vystavené v iDoklade pomenovali Faktúra vystavená – číslo faktúry. Teraz si môžete v Nastaveniach – Predaj vybrať aj možnosť pomenovania faktúry podľa svojej firmy. Vystavené faktúry sa tak budú volať Názov firmy – číslo faktúry.

Príjemcovia tak podľa predmetu e-mailu aj názvu súboru okamžite spoznajú, od koho faktúru dostali.

Meno firmy v názve faktúry

Inteligentnejšie filtre si zapamätajú vaše triedenie

Keď si v sekcii Predaj zobrazíte zoznam faktúr (či už všetkých alebo len tých vyfiltrovaných), môžete si ho zoradiť podľa stĺpcov – napríklad podľa ceny, splatnosti alebo číselného radu. Toto triedenie si iDoklad odteraz navždy zapamätá. I keď prejdete do inej sekcie, vypnete prehliadač alebo sa úplne odhlásite z iDokladu. Po návrate vždy uvidíte naposledy použité triedenie.
Triedenie faktúr

Nezobrazovanie IČ DPH tuzemskému odberateľovi – Osobe registrovanej pre DPH

Ak ste vystavovali faktúru tuzemskému odberateľovi, ktorý je osoba registrovaná pre DPH podľa §7 alebo §7a, tak by sa na faktúre nemalo zobrazovať jeho IČ DPH, ktoré má odberateľ len pre zahraničné faktúry. Už nemusíte na faktúre toto IČ DPH mazať manuálne, ale iDoklad to urobí za Vás a dá Vám o tom aj informáciu.

Faktúra bez IČ

Import z iDokladu do účtovného programu Omega

Pripravili sme pre Vás novú utilitu, ktorá vám umožní prenášať faktúry prijaté, faktúry vystavené a dobropisy z iDokladu do programu Omega. Ak máte tento účtovný program a chcete jednoducho robiť faktúry mimo kanceláriu na mobile, tak už ich nemusíte prepisovať. Alebo ak máte externú účtovníčku, ktorá Vám v ňom spracováva účtovníctvo, tak už jej doklady nemusíte nosiť alebo posielať e-mailom. Vie si ich priamo stiahnuť z iDokladu bez prepisovania a možných preklepov. Aby utilita fungovala, je potrebné mať v iDoklade minimálne Základné predplatné s položkou Napojenie na účtovníčku. Viac o tom ako pripraviť program Omega na autoimport, ako utilitu nainštalovať, nastaviť a používať nájdete v Pomocníkovi.    

Import z iDokladu do Omegy

Ďalšie menšie zmeny

  • Pri bežných faktúrach sme ešte zväčšili pole pre číslo objednávky, kam sa teraz vojde až 25 znakov.
  • Taktiež e-mail v adresári klientov môže byť odteraz dlhý až 250 znakov.

Tak ktorú novinku najviac využijete? Dajte nám vedieť na Facebooku.

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok