Dátum publikácie 28. 05. 2019 Zdieľať článok

Kompletné riešenie pre eKasu a dokonalý prehľad v nadväznosti dokladov

Author Seyfor Slovensko, a.s. 4 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

Do iDokladu sme pridali viaceré nové funkcie. Od riešenia pre eKasu, cez zvýšenie prehľadnosti vo väzbách vytvorených dokladov až po novinky v pravidelných alebo prijatých faktúrach.

iDoklad + Solitea Pay Smart 8 = kompletné riešenie eKasy

Zatiaľ stále platí, že od 1. júla 2019 sa musia všetky pokladnice napojiť online na portál finančnej správy eKasa. Ak hľadáte jednoduché riešenie, ktoré vám uľahčí prácu, vyrieši všetky povinnosti spojené s eKasou a ešte vám umožní doklady z predaja ľahko evidovať, aby ste ich mohli ďalej spracovať, práve ste ho našli.

Z elektronických registračných pokladníc (ERP) sa po zavedení systému eKasa stanú online registračné pokladnice (ORP). Pre drobných podnikateľov (napríklad stánkarov) to môže byť malá komplikácia, a preto podávame pomocnú ruku.

Vyhnite sa starostiam, aké zariadenie si kúpiť, ktorý softvér nainštalovať a ako splniť všetky povinnosti spojené s online evidenciou tržieb. Pripravili sme pre vás najjednoduchšie možné riešenie, ktoré je v procese certifikácie finančnou správou.

  1. Kúpite si zariadenie Solitea Pay Smart 8. V ňom máte vopred nainštalovanú našu aplikáciu Profi Účtenka, ktorá sa postará o bezproblémovú evidenciu a vydávanie dokladov.
  2. S Profi Účtenkou spárujete svoj iDoklad a všetky bločky sa tak budú automaticky prenášať do vašej evidencie ako nové druhy dokladov Predajky. Získate tak ucelený prehľad tržieb za deň, týždeň, mesiac, štvrťrok alebo celý rok.
  3. Z iDokladu do Profi Účtenky zase môžete preniesť svoj cenník, z ktorého potom Profi Účtenka získava údaje o cenách. A ak máte v cenníku skladové položky, po načítaní predajok do iDokladu sa automaticky aktualizuje stav vášho skladu.
  4. V iDoklade predajky hradené v hotovosti zaúčtujete do pokladnice a predajky hradené inak (platobnou kartou, stravným lístkom) do Interných dokladov. Alebo môžete všetko jednoducho preniesť do našich účtovných systémov.

Čo je Solitea Pay Smart 8?

Multifunkčné zariadenie, ktoré nahrádza funkcie platobného terminálu, online registračnej pokladnice pre eKasu, snímača čiarového kódu, mobilného čašníka a tlačiarne. Na internet zariadenie pripojíte cez Wi-Fi, 4G sieť a v dokovacej stanici aj cez ethernetovú sieť.

Okrem toho, že Solitea Pay Smart 8 podporuje všetky bežné spôsoby platby, prijíma aj stravovacie, športové a ďalšie benefitové karty. Navyše pracuje na rozšírenom operačnom systéme Android, ktorý poznáte z mobilných telefónov. Vďaka tomu si môžete do zariadenia inštalovať ďalšie užitočné aplikácie z integrovaného app marketu.

UPOZORNENIE: Do uzávierky tejto verzie iDokladu (28.5.2019) zariadenie Solitea Pay Smart 8 ešte nebolo certifikované finančnou správou. iDoklad je však už na neho pripravený a hneď ako získa zariadenie certifikáciu a bude ho možné zakúpiť, tak Vás budeme informovať a sprístupníme k nemu aj webové stránky.

ekasa-smart8-profiuctenka

Získajte dokonalý prehľad v nadväznosti dokladov

Odteraz budete mať v dokladoch ešte väčší prehľad. Do iDokladu sme pridali novú funkciu, ktorá umožňuje vizualizáciu predchodcov a nasledovníkov. Pri každom doklade si zobrazíte graf, v ktorom presne uvidíte, na ktoré doklady nadväzuje a ktoré doklady nadväzujú naň. Vďaka tomu už nemusíte vyhľadávať, či máte k faktúre vystavený dobropis a či už je uhradený.

Vo vyskakovacom menu na riadku každého dokladu teraz nájdete tlačidlo Väzby, ktorým graf zobrazíte. Uprostred grafu uvidíte dokument, ktorý máte práve označený, a po jeho ľavej a pravej strane doklady, na ktoré má väzby.

vazby-tlacidlo

Podrobný graf si pomocou riadkového menu zobrazíte novým tlačidlom Väzby.

Graf zavriete kliknutím na krížik v pravom hornom rohu grafu.

vazby-krizik

Krížikom vpravo podrobný graf zase skryjete.

Graf predchodcov a nasledovníkov zobrazíte pri:

  • vystavených, zálohových a prijatých faktúrach,
  • dobropisoch,
  • cenových ponukách,
  • predajkách,
  • bankových, pokladničných a interných dokladoch.

Na graf predchodcov a nasledovníkov narazíte aj pri mazaní faktúr. Stačí kliknúť na odkaz Zobraziť väzby dokladov. Tu plní graf ochrannú funkciu. V poslednej chvíli vďaka nemu zistíte napríklad to, že máte k faktúre vystavený doposiaľ neuhradený dobropis.

vazby-zmazanie

Väzby zobrazíte aj cez takýto odkaz.

Novinky v pravidelných faktúrach

V súvislosti s vizualizáciou väzieb sme do iDokladu pridali ešte ďalšie dve novinky, ktoré vám uľahčia orientáciu v dokladoch:

  1. V detaile pravidelných faktúr nájdete nový odkaz Vygenerované doklady, ktorý vám zobrazí zoznam všetkých nových dokladov vytvorených z tohto vzoru od 28.5.2019. Staršie vygenerované doklady teda v zozname nebudú.
  2. Do filtrov v zozname vystavených a zálohových faktúr sme pridali filter pre vzor pravidelnej faktúry. Môžete si tak zobraziť všetky pravidelné faktúry pohromade.
pravidelne-vygenerovane-doklady

Odkaz Vygenerované doklady nájdete v detaile pravidelnej faktúry.

Koniec duplicít vo variabilných symboloch

Poslednou novinkou je kontrola duplicít variabilných symbolov pri prijatých faktúrach. Ak pri tvorbe prijatej faktúry zadáte variabilný symbol, ktorý už v danom roku na toho istého dodávateľa evidujete, systém vás na to upozorní. Ľahko sa tak vyhnete zbytočným chybám v účtovníctve.

prijate-duplicita-vs

iDoklad vás na duplicitu upozorní takýmto vyskakovacím oknom.

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok