Dátum publikácie 30. 08. 2017 Zdieľať článok

Čiarové kódy, prílohy k cenovým ponukám a ďalšie augustové novinky urýchľujú prácu v iDoklade

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

Predstavte si, že vystavujete faktúru na tovar, ktorý práve predávate alebo odosielate zákazníkovi. Čaká Vás preťukávanie alebo jeho nahrávanie z cenníka, a to vyžaduje čas. Radšej vezmite do ruky snímač čiarových kódov a tovar pridajte na faktúru jedným pípnutím. iDoklad to odteraz vie! Poďme sa pozrieť na urýchlenie práce s augustovými novinkami bližšie.

Jedno pípnutie a tovar máte v iDoklade alebo na faktúre

Načítanie produktov alebo služieb z cenníkov na faktúru nie je nič nového, no ako čo najrýchlejšie dostať produkty do cenníka? Teraz Vám stačí bežný klávesnicový snímač čiarových kódov a máte vystarané:

  1. Zvoľte v iDoklade záložku Cenník/Sklad a vyberte možnosť Zoznam.
  2. Ak už máte vytvorené cenníky a položky v nich, zvoľte konkrétnu položku, ku ktorej chcete kód načítať. Ak zatiaľ položky cenníka nemáte, založíte si ich jednoducho do 1 minúty.
  3. Kliknite do políčka Čiarový kód a pripojeným snímačom kódov načítate EAN produktu.

August-01

Zistite tiež, k čomu slúžia cenníkové položky a vytvárajte vďaka nim neodolateľné cenové ponuky.

Po načítaní čiarového kódu do cenníka, môžete produkty na faktúry pridávať pomocou snímača kódov:

  1. Pripravte sa na vystavenie novej faktúry.
  2. Vyplňte údaje v hornej časti faktúry.
  3. Kliknite do políčka Položka a načítajte čiarový kód. Produkt sa Vám ihneď pridá na faktúru. Takto môžete pridať ľubovoľný počet položiek.

August-02
Náš TIP: Ak potrebujete na faktúru pridať viac kusov jedného druhu tovaru, stačí kód naskenovať jedenkrát a upraviť na faktúre políčko Množstvo.

Samozrejmosťou je automatická úprava skladových zásob – po pridaní tovaru (alebo viacerých kusov produktov) na faktúru, iDoklad ihneď upraví počet kusov v sklade.

S cenovou ponukou môžete odoslať aj ľubovoľnú prílohu

Pomocou tlačidla Načítať prílohu k cenovej ponuke odteraz pripojíte fotokópiu dokladov, dokumentov alebo ľubovoľný súbor vo formáte PNG, JPEG, JPG, PDF, ZIP, RAR, XLSX, DOCX, ODT, ODS alebo TXT. Maximálna veľkosť súbor je 1MB. Prílohu jednoducho odošlete zákazníkovi e-mailom spolu s cenovou ponukou priamo z iDokladu.

August-03

Ešte jednoduchšie overenie spoľahlivosti platiteľa DPH

Ak si chcete overiť, či je váš obchodný partner spoľahlivý, nemusíte už klikať na ikonu vedľa poľa IČ DPH. iDoklad vykoná overenie automaticky po zadaní údajov firmy. Vďaka novej ikone hneď spoznáte, či je Váš obchodný partner spoľahlivý alebo od neho máte dať radšej ruky preč.

August-04

Prehľadnejšie zobrazovanie grafov fakturácie za obdobia

Platitelia DPH si odteraz môžu zvoliť, či chcú na domovskej stránke zobrazovať graf Fakturácie za obdobie podľa ceny S daňou alebo Bez dane. Toto nastavenie si navyše iDoklad zapamätá a pri ďalšom prihlásení už nájdete grafy také, aké ste si ich nastavili.

August-05

Vo vývoji noviniek pokračujeme! V tejto chvíli testujeme ďalšie a snáď Vám už čoskoro predstavíme výsledok.

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok