Dátum publikácie 16. 11. 2022 Komentáre 0 Zdieľať článok

Zabezpečenie iDokladu: čo robíme, aby naši používatelia neprišli o faktúry, kontakty a ďalšie citlivé dáta

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

Pripojenie šifrujeme ako banky a dáta ukladáme za moderný firewall, ktorý ich chráni pred hackermi. iDoklad navyše beží súčasne na viacerých serveroch jednej z najväčších cloudových platforiem na svete – Azure od Microsoftu. Používajú ju aj veľké značky ako Bosch, Coca-Cola, Mitsubishi alebo Siemens. Vyskúšajte bezpečnú online fakturáciu na 3 mesiace zadarmo.

Nevyhnutným predpokladom fungovania v online svete je minimalizácia rizík, či už to sú úniky dát z nepozornosti, nekvalitná infraštruktúra alebo hackerské útoky. Keď to bezpečnostní experti podcenia, môže nastať aj taký fatálny problém, ako je strata všetkých dát používateľov – ako sa to na začiatku novembra stalo fakturačnej službe Faktúry-online.com.

Prísne opatrenia = žiadne bezpečnostné incidenty

Chceli by sme používateľov iDokladu ubezpečiť, že bezpečnosť je pre nás zásadná a celá Solitea dodržiava prísne opatrenia, vďaka ktorým sú vaše faktúry alebo údaje o zákazníkoch v bezpečí.

O Solitei

Česká IT firma založená v roku 1990, ktorá zamestnáva vyše 1 200 ľudí – programátorov, testerov, analytikov, ale napríklad aj špecialistov na kybernetickú bezpečnosť. Okrem iDokladu Solitea vytvorila a rozvíja 34 programov a aplikácií pre živnostníkov, štátnu správu alebo nadnárodné korporácie. V roku 2021 utŕžila približne 2 mld. českých korún.

Konkrétne dodržiavame tieto princípy:

  • prevádzku služby monitorujeme v režime 24/7,
  • fakturačnú aplikáciu priebežne testujeme (napr. súpravou automatických regresných testov),
  • všetky údaje, ktoré sa prenášajú medzi vaším počítačom a servermi, chránime pomocou 256-bitového SSL šifrovania (rovnaký princíp používajú napríklad banky),
  • dáta ukladáme za moderný firewall, ktorý ich chráni pred kybernetickými zločincami,
  • iDoklad funguje na tzv. paralelne bežiacich serveroch, vždy takto fungujú aspoň dva, vďaka tomu je riziko výpadkov minimálne,
  • servery sú umiestnené na jednej z najväčších cloudových platforiem Azure od Microsoftu (využívajú ju aj veľké firmy ako Bosch, Coca-Cola, Mitsubishi alebo Siemens),
  • všetky dáta sa každý deň automaticky zálohujú na fyzicky oddelené servery (maximálna bezpečnosť záloh).

V iDoklade takto fungujeme už veľa rokov a zatiaľ nedošlo k závažnému bezpečnostnému incidentu.

Prišli ste o dáta? Vyskúšajte iDoklad na 3 mesiace zadarmo

Ak patríte medzi tých 90-tisíc podnikateľov, ktorí pre problémy Faktúry-online.com prišli o citlivé dáta, vyskúšajte fakturovať s iDokladom. Stratené dáta vám bohužiaľ nevrátime, ale garantujeme, že s nami sa nič podobné opakovať nebude.

Na prvé 3 mesiace dostanete 100 % zľavu a potom sa sami rozhodnete, či vám stačí bezplatné predplatné, alebo prejdete na niektorý z platených variantov.

Využite pri prvej platbe tento promokód: NOVYZACIATOK. Ponuka platí do 31. 12. 2022.

Ak vás o zabezpečení iDokladu čokoľvek zaujíma, informujte sa na našej zákazníckej podpore. Telefón: +421 220 570 110 alebo e-mail: info@idoklad.sk.

Súvisiace články

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok

Nový export dokladov do Pohody uľahčí spoluprácu s účtovníkmi

10. 11. 2023 2 minúty čítania 5
Prečítať článok