Dátum publikácie 10. 01. 2020 Zdieľať článok

Prijatú faktúru dostanete do mobilu za pár sekúnd. Vylepšujeme mobilnú aplikáciu

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

Akúkoľvek prijatú faktúru odteraz pridáte do svojho telefónu za chvíľu. Stačí používať mobilnú aplikáciu iDoklad, ktorú zadarmo využívajú všetci používatelia so zaplateným predplatným. A noviniek v aplikácii máme viac, prečítajte si o nich.


Najväčšou novinkou v mobilnej aplikácii iDoklad (používať ju môžu všetci používatelia ktoréhokoľvek plateného predplatného) je zadávanie prijatých faktúr priamo do vášho smartfónu. Urobiť to môžete vyplnením všetkých náležitostí z faktúry. Stačí v mobilnej aplikácii zvoliť možnosť Prijaté faktúry.

PF - nová fa

Podobne ako pri vystavovaní faktúry vyplníte:

  • názov firmy,
  • dátum splatnosti,
  • položky faktúry,
  • cenu
  • a ďalšie náležitosti.

PF - nová fa

Len čo si faktúru nahráte do iDokladu, nájdete ju uloženú pod Prijatými faktúrami (aj keď sa prihlásite z počítača alebo iného telefónu) a môžete s ňou ďalej pracovať. Faktúru jednoducho:

  • doplníte o prílohu (napríklad fotografiou faktúry alebo tovaru),
  • odošlete e-mailom,
  • skopírujete,
  • zmažete,
  • stiahnete v PDF,
  • priradíte k úhrade,
  • alebo ju ľubovoľne upravíte a neskôr z webového prehliadača ju môžete exportovať do účtovného systému.

Medzi Prijatými faktúrami môžete tiež ľahko vyhľadávať. Či už podľa čísla faktúry alebo pomocou filtrov. Vyfiltrujete si tak napríklad zoznam neuhradených faktúr alebo dokladov po splatnosti.

Přehled ZF

Úhrady prijatých faktúr prehľadne vo vašom telefóne a ďalšie novinky

Ďalšou novinkou v mobilnej aplikácii je prehľad úhrad prijatých faktúr. Ku všetkým faktúram, ktoré si totiž do iDokladu pridáte, ľahko zadáte úhradu. Jednotlivé platby sa vám potom zobrazujú podľa časovej postupnosti.

Pre ľahšiu orientáciu v nich pomocou niekoľkých kliknutí vyhľadáte potrebný doklad, alebo z nich vyfiltrujete potrebné úhrady napríklad podľa dodávateľa.

Úhrady nákup

Pri každej úhrade hneď vidíte, ku ktorej faktúre patrí, a pri všetkých dokladoch máte zoznam k nim priradených platieb.

úhrady detail

Pridali sme aj jednu drobnú novinku, ktorá sa týka vytvárania faktúr. V prehľade faktúr alebo v detaile každého dokladu nájdete na uľahčenie voľbu Kopírovať. Po jej zvolení sa vytvorí identická faktúra prijatá (podobne ako faktúra vystavená). Z nachystanej kópie jednoducho vytvoríte identickú faktúru, prípadne ju odošlete, upravíte alebo uložíte.

PF - možnosti

Chystáme ďalšie funkcie, preto sme rozšírili menu

Pretože sme do menu pridali Prijaté faktúry a záložky s úhradami, museli sme rozšíriť menu. Po kliknutí na Ďalšie sa vám zobrazia všetky možnosti. Už čoskoro medzi ne pribudne aj záložka Zálohové faktúry, takže nás sledujte. Včas vám dáme vedieť vo webovej aplikácii, ale aj na Facebooku.

Menu

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok