Dátum publikácie 18. 06. 2020 Zdieľať článok

[Novinky v aplikácii] Dobropis vytvoríte aj na mobile a prílohu k faktúre vložíte priamo z fotoaparátu

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

S mobilnou aplikáciou iDoklad sa vám bude pracovať ešte lepšie. Naši vývojári ju totiž doplnili o dobropisy a zjednodušili vkladanie príloh ku faktúram – po novom to urobíte jedným stlačením spúšte mobilného fotoaparátu.

Dobropisy na mobile rovnako, ako ste zvyknutý z počítača

Pokiaľ zákazníkovi odošlete faktúru, už by mala zostať uložená v evidencii – zmazaním by ste si totiž urobili vo faktúrach neporiadok. Keď ale potrebujete vystavený doklad stornovať alebo upraviť, napríklad kvôli reklamácii alebo zľave, vyriešite to dobropisom.

Zvládnete to na pár kliknutí. Nájdete si v zozname vydaných faktúr doklad, ktorý chcete opraviť. Po načítaní detailov stlačte symbol troch bodiek (…) a zvoľte možnosť Dobropis.

detail-faktury

iDoklad automaticky vytvorí návrh dobropisov. Pokiaľ chcete vystavenú faktúru stornovať, stačí vyplniť políčko Zdôvodnenie opravy a zakliknúť symbol fajky pre uloženie. Pokiaľ potrebujete zmeniť údaje, jednoducho upravíte príslušnú časť faktúry.

zduvodneni-opravy

Vytvorený dobropis nájdete v samostatnom zozname Ďalší/Dobropisy a môžete ho spravovať podobne, ako v mobile pracujete s faktúrami.

detail-faktury

Rovno pri ukladaní môžete dobropis tzv. započítať s opravovanou faktúrou. Urobíte to tlačidlom Uložiť a započítať s faktúrou, ktorá sa objaví v ponuke po kliknutí na symbol fajky v pravom hornom rohu aplikácie.

  • Započítanie spravíte aj priamo zo zoznamu vystavených dobropisov. Funguje to ale len v situácii, kde je neuhradená čiastka na faktúre vyššia než na dobropise alebo rovnaká.

ulozeni

Prílohu k faktúre odfotíte mobilom

K dobropisom, vydaným, prijatým aj zálohovým faktúram po novom pridáte prílohu priamo z fotoaparátu na svojom mobile.

Využijete to napríklad vo chvíli, keď chcete k prijatej faktúre rýchlo priložiť faktúru od dodávateľa alebo k vydanej faktúre fotku tovaru alebo objednávky.

Novú funkciu nájdete priamo v detaily faktúry alebo dobropisu. Stlačte tlačidlo Príloha a potom Vytvoriť fotku. Potom len stlačíte spúšť a máte hotovo.

priloha

iDoklad pre vás neustále vylepšujeme. Pokiaľ máte nápad na úpravu, napíšte nám do komentáru, radi pri vývoji zohľadníme vaše skúsenosti.

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok