Dátum publikácie 05. 10. 2023 Zdieľať článok

Jednoduchšia fakturácia v cudzej mene aj práca s prílohami

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 0
Náhledový obrázek
Ak vystavujete faktúry v zlotých, forintoch alebo iných cudzích menách, máme pre vás dobrú správu - pôjde vám to rýchlejšie. Vylepšili sme tiež spôsob, ako k vystaveným dokladom prikladať prílohy. Zbierame spätnú väzbu od používateľov a využívame ju na zlepšovanie systému iDoklad. Prečítajte si o novinkách.

blank

Rýchlejšie vystavenie faktúry

Prvé vylepšenie sa týka podnikateľov, ktorí pracujú v iDoklade s Cenníkom a vystavujú faktúry aj v cudzích menách.

Novinku vám vysvetlíme na jednoduchom príklade. Predstavte si, že ste predajca záhradnej techniky a zákazník z Poľska si u vás objednal kosačku Adam 365 v červenej farbe. Chcete mu vystaviť faktúru v zlotých. Najprv zvolíte menu faktúry. Doteraz výber meny ovplyvňoval viditeľné položky v Cenníku. Ak ste položku červená kosačka Adam 365 založili v Cenníku len v eurách, pri vystavovaní faktúry v zlotých nebola viditeľná. Preto väčšina používateľov pridávala červenú kosačku Adam 365 do faktúry ručne.

Menový filter sme odstránili. Po novom platí, že pri vystavovaní faktúr v akejkoľvek mene vidíte všetky položky uložené v Cenníku. Po kliknutí sa položka pridá do faktúry a cena sa podľa kurzu automaticky prepočíta na príslušnú menu. Ak chcete, môžete potom cenu jednoducho zaokrúhliť. A máte hotovo.

Ak začínate predávať do zahraničia, po novom už nemusíte rovnakú položku zakladať hneď v niekoľkých menách. Stačí, ak ju budete mať v Cenníku len raz. Novinka poteší aj podnikateľov, ktorí cez iDoklad sledujú stav skladu. Všetko sa správne odčíta a vy tak máte prehľad o predanom tovare.

blank

Drag&drop prikladanie príloh

Mnoho podnikateľov pridáva k vystaveným dokladom prílohy – napríklad vizualizáciu objednávky, fotografie po zabalení balíka alebo tabuľku s výkazom odpracovaných hodín.

Doteraz ste prílohu vložili len cez tlačidlo. Po novom sme pridali funkciu drag&drop – otvoríte nové okno s uloženým dokumentom, potiahnete ho myšou do okna v iDoklade a pustíte ho. Stačí chvíľka a máte hotovo. Ku každému dokladu môžete pridať až 5 príloh.

Chceli by ste zlepšiť niečo ďalšie?

Napíšte nám svoj návrh do komentárov. Spätnú väzbu odovzdávame našim analytikom a najlepšie nápady zapracujeme do vývoja. Sme radi, že spoločne ladíme iDoklad k dokonalosti.

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok