Dátum publikácie 27. 11. 2023 Zdieľať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 1
Náhledový obrázek
Do mobilnej aplikácie iDoklad sme pridali funkciu, ktorú dobre poznáte z webovej aplikácie - Šablóny. Dokážu urýchliť fakturáciu aj obchod a zabezpečiť, aby na faktúrach alebo cenových ponukách nič dôležité nechýbalo. Vysvetlíme vám, ako nová funkcia v mobile funguje.

Urýchli obchod aj fakturáciu

Šablóny v aplikácii iDoklad používa mnoho podnikateľov. Ak patríte medzi nich, pokojne tento odsek preskočte. Ak ste ich ešte nevyskúšali, mali by ste to napraviť. Najmä ak ponúkate:

  • štandardizované balíčky služieb
  • alebo tovar či služby, ktoré sa nezaobídu bez doplnkových položiek ako doprava, recyklačný poplatok, poplatok mestu a pod.

Kúzlo šablón spočíva v ich univerzálnosti. Keď ich raz vytvoríte, môžete ich používať znova a znova. Ak sa na to pozrieme optikou konkrétneho obchodného prípadu, šablóna nám uľahčí prípravu cenovej ponuky, zálohovej faktúry aj klasickej faktúry.

blank

Šablónu pripravíte na pár kliknutí

Začnite v hlavnom menu, kde vyberte položku Šablóny. Ak ste si už vytvorili šablónu prostredníctvom webovej aplikácie, uvidíte ju pred sebou – ak ich máte viac, konkrétnu šablónu ľahko nájdete pomocou inteligentného vyhľadávania alebo filtra:

  • Všetky,
  • Faktúry vystavené,
  • Zálohové faktúry,
  • Cenové ponuky.

Ak pripravujete novú šablónu, stlačte tlačidlo ⊕.

Jediné povinné pole je Názov šablóny. Všetko ostatné vyplníte podľa svojich potrieb, napr. názov Pomoc s marketingom Light, splatnosť 14 dní a položky copywriting 40 eur, správa sociálnych sietí 30 eur a projektový manažment 20 eur.

Uložte a šablónu vystavenej faktúry máte pripravenú. Nevyplnené údaje zostanú pri príprave dokladu prázdne.

Šablóna vytvorená v mobilnom iDoklade sa okamžite zapíše do webovej aplikácie a naopak.

blank

Dva spôsoby, ako šablónu premeniť na doklad

Buď môžete začať v hlavnom menu a položke Šablóny, alebo použiť skratku z domovskej obrazovky mobilnej aplikácie – stlačte tlačidlo ⊕.

Vyberte možnosť Faktúra vystavená (prípadne Zálohová faktúra alebo Cenová ponuka) a pomocou tlačidla v hornej časti obrazovky zobrazte prehľad uložených šablón. Vyberte položku Pomoc s marketingom Light a načítajú sa údaje zo šablóny. Upravte všetko, čo chcete, a faktúra je pripravená na odoslanie.

Chýba vám v mobilnom iDoklade ešte niečo?

Nenechávajte si dobré nápady pre seba. Napíšte nám do komentárov alebo nás kontaktujte prostredníctvom sociálnych sietí. Najzaujímavejšie návrhy zapracujeme do vývoja, aby sa vám fakturovalo ešte lepšie ako doteraz.

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Nový export dokladov do Pohody uľahčí spoluprácu s účtovníkmi

10. 11. 2023 2 minúty čítania 5
Prečítať článok