Dátum publikácie 03. 04. 2024 Komentáre 0 Zdieľať článok

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 2
Náhledový obrázek
Mobilný iDoklad je zase o čosi lepší. Pridali sme doň obľúbené funkcie, ktoré poznáte z webovej aplikácie – hneď po prihlásení uvidíte najdôležitejšie informácie o svojom podnikaní a pridali sme nový spôsob, ako na faktúru vložiť podpis. Prečítajte si, čo je v mobilnej apke nové.

Viac informácií hneď po prihlásení

Úvodnú obrazovku v mobilnom iDoklade nazývame prehľady. Doteraz sa vám tam po prihlásení vykreslil pred očami graf s objemom fakturácie. Mohli ste si preklikávať informácie podľa mesiacov, kvartálov alebo rokov, videli ste sumu, ktorú ste utŕžili, a všetky výdavky. K ďalším dôležitým informáciám o vašom podnikaní ste sa museli v aplikácii preklikať.

Po novom sme do prehľadov pridali:

  • informácie o DPH,
  • prehľad o neuhradených faktúrach a záväzkoch,
  • zoznam 3 najväčších odberateľov aj dlžníkov.

blank

Aby ste sa k týmto informáciám, tzv. widgetom, dostali, stačí „swipe“ vľavo či vpravo. Konkrétne informácie sa líšia podľa toho, či ste neplatiteľ DPH, osoba registrovaná pre DPH alebo platiteľ DPH. Pri widgete s evidenciou DPH sa teda:

  • neplatiteľ dozvie, koľko mu zostáva do naplnenia hranice obratu pre povinné platenie DPH,
  • platiteľ DPH má na očiach informácie o dani na vstupe a výstupe
  • a identifikovanej osobe sa zobrazia príslušné informácie o DPH a koľko jej zostáva do naplnenia hranice obratu pre povinné platenie DPH.

Do nových widgetov sme pre vás pridali aj odkaz na databázu spriaznených účtovníkov, ktorá sa hodí predovšetkým v situácii, keď sa máte stať platiteľom DPH alebo osobou registrovanou pre DPH. V databáze sú totiž preverení špecialisti, ktorí pracujú s iDokladom, a tak vám ušetria veľa času – hlavne s odovzdávaním podkladov.

blank

Vzor podpisu vytvoríte aj v smartfóne

Ak patríte k podnikateľom, ktorí si radi upravujú faktúry na mieru, môžete si v iDoklade okrem iného doplniť na vystavené faktúry vlastnoručný podpis. Do mobilnej aplikácie sme pridali možnosť vytvoriť podpisový vzor priamo v telefóne.

Stačí ísť do Nastavenia firmy a v záložke Logo a podpis zvolíte možnosť Nahrať podpis. Otvorí sa vám nová obrazovka, kde do veľkého poľa prstom napíšete podpis – tak ako keby ste sa podpisovali na papier. Podpis sa uloží a prepíše na všetky vystavené doklady.

Pracujeme na ďalších vylepšeniach mobilnej apky

Aby ste tieto novinky mohli využívať, potrebujete mať verziu mobilného iDokladu č. 25. Pokiaľ máte nainštalovanú verziu 24 alebo nižšiu, aktualizujte si ju v Google Play alebo App Store.

Pracujeme na ďalších vylepšeniach mobilnej apky. Ak vám v aplikácii čokoľvek chýba, napíšte nám do komentárov. Najzaujímavejšie podnety zaradíme do vývoja.

Súvisiace články

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok

Nový export dokladov do Pohody uľahčí spoluprácu s účtovníkmi

10. 11. 2023 2 minúty čítania 5
Prečítať článok

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *