Dátum publikácie 07. 06. 2022 Zdieľať článok

[Novinky] Zaokrúhľovanie hotovostných platieb a rýchlejšie spracovanie faktúr v účtovných systémoch

Author Seyfor Slovensko, a.s. 1 minúta čítania 0
Náhledový obrázek

Pripravili sme iDoklad na zmenu pravidiel zaokrúhľovania hotovostných platieb a doplnili tzv. ISDOC formát, ktorý uľahčuje import vystavených faktúr do účtovných systémov. Zistite, čo je nové vo fakturačnej aplikácii.

Zaokrúhľovanie hotovostných platieb na päť centov

Fakturačná služba iDoklad je pripravená na zmenu legislatívy, ktorá od 1. 7. 2022 upravuje zaokrúhľovanie platieb v hotovosti.

Eurové sumy na faktúrach, zálohovkách, dobropisoch či predajkách začne iDoklad automaticky zaokrúhľovať na najbližších päť centov – napr. 50,44 EUR na 50,45 EUR (výnimkou sú sumy 0,01 a 0,02, ktoré sa zaokrúhlia na 0,05 EUR).

ISDOC ako štandard elektronickej fakturácie

Doklady vystavené vo formáte ISDOC umožňujú jednoduché spracovanie v rôznych ekonomických alebo účtovných systémoch. Z laického pohľadu sa ISDOC správa ako také detailnejšie PDF – obsahuje o niečo viac informácií a dáta sú v štruktúre, ktorú algoritmy dokážu automaticky spracovať. Účtovníci tak nemusia informácie prepisovať ručne a nedochádza k zbytočným chybám.

Pre používateľov iDokladu sa vystavovanie faktúr nemení

Vystavovanie dokladu je stále rovnaké. K vylepšeniu došlo iba na pozadí. Po novom sú vystavené PDF faktúry hneď aj vo formáte ISDOC. Zistíte to napr. podľa malého zeleného loga ISDOC, ktoré nájdete v záhlaví dokladu.

blank

Zelené logo ISDOC zaručuje vhodný formát pre automatické spracovanie faktúry v účtovnom systéme.

Po odoslaní faktúry stačí, aby účtovník vášho zákazníka dvojklikom dokument zobrazil vo svojom účtovnom programe (napr. Money). Ten mu už umožní automatický import dát do prijatých faktúr.

Navrhnite ďalšie vylepšenia, ktoré vám uľahčia fakturáciu

Ak máte námet na novú funkciu, vďaka ktorej pre vás bude fakturovanie ešte jednoduchšie, ozvite sa nám v komentároch. Vaše námety posúdime a tie najlepšie posunieme vývojárom iDokladu.

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok