Dátum publikácie 10. 12. 2019 Zdieľať článok

[Novinky] Zľava na položky faktúry, hromadné e-maily a nové API

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

Ako predčasný vianočný darček sme pre vás pripravili špeciálnu nádielku 3 veľkých noviniek. Nestrácajme čas a poďme si ich predstaviť jednu po druhej.

Zľava na položku

Doteraz išlo zadať zľavu len na faktúru ako celok. Odteraz môžete zadať zľavu aj na konkrétne položky faktúry. Hodí sa to napríklad v prípade, že fakturujete tovar aj dopravu na jednom doklade, ale zlacniť chcete len tovar. Od teraz totiž existujú 2 režimy zadávania zľavy na faktúre:

  • zľava na doklad,
  • zľava na položky. 

Režimy nie je možné kombinovať – vždy zadáte iba zľavu na celú faktúru, alebo na jednotlivé položky. 

Zľavu na doklad zadáte rovnako ako doteraz – vyplníte ju v percentách do poľa pod položkami. 

zlava_na_polozku_01

Teraz ale môžete zadať zľavu aj na jednotlivé položky:

  • Na konci každého riadku s položkou nájdete ikonu so znakom %
  • Po kliknutí na ňu, sa objaví nový riadok, kde zadáte výšku zľavy (rovnako ako pri zľave na celú faktúru). 
  • Zľavu zadávate v percentách z celkovej ceny položky vrátane dane. Môžete doplniť tiež popis zľavy, ktorý sa prepíše do faktúry. 

zlava_na_polozku_02

Upozorňujeme, že zľavy na položku môžete nastaviť iba pre faktúry vystavené po 10. 12. 2019 ak nie ste platiteľmi DPH. Pre platiteľov DPH musí byť dátum dodania novší ako 10. 12. 2019.

Hromadný e-mail

Podnikatelia často potrebujú osloviť všetkých svojich klientov naraz. Oznámiť zmeny účtov, informovať o výhodnej ponuke alebo napríklad len popriať úspešný nový rok. V takých chvíľach sa vám bude hodiť hromadný e-mail, ktorý odošlete priamo z iDokladu. 

  • V zozname kontaktov (záložka Adresár – Kontakty) vyberte zákazníkov, ktorým chcete poslať e-mail a kliknite na Odoslať.
  • Vo vyskakovacom okne s e-mailom sa vám do poľa Komu načítajú jednotlivé e-mailové adresy (iba hlavné adresy kontaktov). Ručne môžete pridať ďalšie alebo niektoré zmazať.
  • Vyplňte polia Predmet a Text e-mailu a kliknite na Odoslať. Po odoslaní nájdete tento e-mail vrátane všetkých adries v sekcii História e-mailov. 
  • Pri odoslaní sa zároveň uložia texty pre Predmet a Text e-mailu a pri ďalšom hromadnom odoslaní sa vám tieto texty zobrazia. Napríklad pri odosielaní cenovej ponuky tak nemusíte vymýšľať text e-mailu celý znova, ale vykonáte len drobné úpravy a aktualizácie. 

zlava_na_polozku_03

Pre všetkých, ktorí využívajú prepojenie iDokladu s ďalšími aplikáciami: spúšťame novú verziu API a rušíme starú

Ako už sme informovali v e-maile tých, ktorí API používajú, úplne zastavujeme staršie, nepodporované rozhranie API v1 a pridávame nové API v3. Znamená to, že aplikácie, ktoré máte s iDokladom prepojené cez API v1, je potrebné znova prepojiť cez API v2 alebo rovno môžete využiť rozhranie API v3. Na API v1 pracuje napríklad stará mobilná aplikácie iDoklad, ktorá tak od 10. 12. prestala úplne fungovať. Prejdite na novú mobilnú aplikáciu. 

Nové API v3 prináša optimalizáciu využitých metód API a zohľadňuje novú dátovú logiku iDokladu. Informujte svojich IT technikov a vývojárov a prejdite na neho. Dokumentáciu pre vývojárov nájdete na tomto odkaze.

 

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok