Dátum publikácie 25. 08. 2021 Komentáre 0 Zdieľať článok

[Novinky v mobilnej aplikácii] Pridali sme pravidelné faktúry a uľahčili ovládanie appky

Author Seyfor Slovensko, a.s. 3 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

Vyskúšajte dve vylepšenia v mobilnej appke. Prvé vám ušetrí veľa času, ak vystavujete každý mesiac tomu istému zákazníkovi faktúru na tú istú sumu. A to druhé vám tiež zjednoduší prácu – na vystavenie novej faktúry či na zoznam kontaktov sa dostanete jedným kliknutím priamo z displeja inteligentného telefónu.

Pravidelné faktúry: automatizácia, ktorá vás zbaví otročiny

Máj: 1 500 € bez DPH, jún: 1 500 € bez DPH, júl: 1 500 € bez DPH. Ak fakturujete každý mesiac tomu istému klientovi tú istú sumu, uľahčite si prácu pravidelnými faktúrami.

Funguje to jednoducho. Faktúru pripravíte len raz, nastavíte dátum prvého vystavenia a počet opakovaní, napríklad raz mesačne. iDoklad ju potom podľa vzoru vystaví za vás – a pošle aj priamo zákazníkovi. Týmto spôsobom môžete vystavovať klasické alebo zálohové faktúry. Oplatí sa to napríklad:

  • marketingovej agentúre, ktorá fakturuje PPC kampane,
  • upratovacej firme, ktorá fakturuje pravidelné upratovanie kancelárií,
  • ajťákovi, ktorý vystavuje faktúry na rovnakú sumu za správu firemnej siete,
  • konzultantovi alebo koučovi, ktorý pracuje na báze pravidelného mesačného paušálu.

Čo by ste mali o pravidelných faktúrach vedieť?

  1. Novú faktúru vytvoríte buď v zozname pravidelných faktúr, alebo stačí kliknúť na klasickú, už vystavenú faktúru a premeniť ju na faktúru pravidelnú.

blank

  1. Tak vznikne vzor pravidelnej faktúry. Počet takýchto vzorov je v iDoklade neobmedzený. Môžete ich filtrovať, editovať, kopírovať, vymazať a po kliknutí na detail sa vám zobrazí dátum posledného a aj nasledujúceho vystavenia faktúry. 
  2. Vytvorenie pravidelnej faktúry zvládnete rýchlo. Vyplňte Názov vzoru (je to označenie pre vašu potrebu, na faktúre sa neobjaví, napr. PPC kampaň pre Jána Nováka), Odberateľa (keď si ho uložíte do kontaktov, tak ho iba vyberiete zo zoznamu) a aspoň 1 položku na faktúre (popis, cenu, DPH, množstvo). Ostatné údaje ako počet opakovaní, dátum prvého vystavenia, spôsob úhrady predvyplní iDoklad. Môžete ich však ľahko upraviť.

blank

  1. Môžete si zobraziť všetky doteraz vystavené faktúry daného vzoru alebo dátum ich ďalšieho vystavenia.
  2. A samozrejme platí: čo nastavíte alebo upravíte v mobilnej aplikácii, to sa prejaví vo webovej aplikácii iDokladu. A naopak.

Pravidelné faktúry sú k dispozícii od Obľúbeného predplatného.

Na vystavenie faktúry alebo do kontaktov jedným kliknutím

Počuli ste pojem dlhé stlačenie? Ak nie, možno sa práve naučíte rýchlejšie ovládať niektoré mobilné aplikácie (hlavne ak máte novšiu verziu Androidu alebo iOS).

Keď na displeji smartfónu podržíte na sekundu ikonu aplikácie, zobrazí sa vám ponuka vybraných funkcií. Ide o tzv. rýchle akcie. Kliknite na niektorú z možností a dostanete sa priamo do tej časti aplikácie, ktorú používatelia používajú najčastejšie.

Dlhé stlačenie sme pridali aj do iDokladu, aby sme vás zbavili zbytočného klikania. Keď podržíte ikonku iDoklad, môžete sa jedným kliknutím dostať napríklad na:

  • vystavenie faktúry,
  • kontakty,
  • cenník,
  • alebo evidenciu prijatých faktúr.

Ponuka preberá funkcie, ktoré máte nastavené pod tlačidlom + v hlavnom menu mobilnej appky – tzn. rýchle akcie si môžete prispôsobiť na mieru.

Samozrejme platí, že sa dostanete len na tie funkcie, ktoré podporuje vaše predplatné.

blank

Súvisiace články

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok

Nový export dokladov do Pohody uľahčí spoluprácu s účtovníkmi

10. 11. 2023 2 minúty čítania 5
Prečítať článok