Dátum publikácie 27. 03. 2018 Zdieľať článok

Nový vzhľad faktúry je tu. A k tomu niekoľko ďalších noviniek

Author Seyfor Slovensko, a.s. 3 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

Zbierali sme spätnú väzbu, vymýšľali, konzultovali s vami aj s grafikmi. A po mesiacoch práce je tu výsledok vašich pripomienok a našej práce – nový vzhľad faktúry. To ale nie je všetko, pridali sme tiež nový systém notifikácií alebo zoznam faktúr pripravených na úhradu. Pustite sa do prehľadu noviniek v iDoklade.

1. Nová faktúra v celej svojej kráse

Doteraz ste mali na výber tri typy vzhľadu faktúr – klasický, farebný a pre službu DopisOnline. Bolo to málo. A tak sme sa vás opýtali, ako by mal vyzerať nový vzhľad faktúry, čo by mal obsahovať aj čo dať preč. A teraz je konečne nová faktúra na svete.
201803-01

Najväčšou zmenou sú voliteľné farby a celková prehľadnosť faktúry. Pamätali sme však aj na vaše ďalšie požiadavky a pripomienky. Napríklad sme zúžili riadky a môžete si zvoliť aj čiernobiely variant pre tlač.

Nový vzhľad faktúry si nastavíte v menu Nastavenia (ikonka ozubeného kolieska) – Predaj – a tu si pod Šablóny a číslovanie vystavovaných dokladov vyberiete, pri ktorých dokladoch chcete zmeniť vzhľad. Nový vzhľad faktúry nájdete pod názvom Reprezentatívny. 

2. Nový systém notifikácií


Automatická upomienka k faktúre
Bola vystavená automatická upomienka k faktúre 20180001,
vystavená na Kováčstvo Kováč, s.r.o, odoslaná na adresu: jano.kovac@kovac.sk


Keď vám niekto nezaplatí včas a odíde automatická upomienka, okamžite sa to dozviete v notifikácii. Z vylepšených notifikácií sa však dozviete ešte oveľa viac.

Nové notifikácie nájdete stále pod ikonou zvončeka v pravom hornom rohu svojho iDokladu, ale značne sme ich rozšírili.
201803-02

Notifikácie sme rozdelili na tri kategórie – upozornenia, prevádzkové a dôležité.

Upozornenia – odpovede zo zákazníckej podpory alebo informácie o tom, že si odberateľ zobrazil faktúru odoslanú odkazom.

Prevádzkové – informácie o automaticky načítaných výpisoch z banky, pravidelných faktúrach, automaticky odoslaných upomienkach a ďalšie.

Dôležité – upozorňujú napríklad na dosiahnutý limit pre registráciu za platiteľa DPH.

Zakaždým, keď Vám príde nová notifikácia, na zvončeku uvidíte žltú bodku s číslom. V nastavení priamo pri notifikáciách si zvolíte, či chcete zobrazovať len upozornenia alebo len prevádzkové notifikácie. Alebo môžete vypnúť oboje. Dôležité notifikácie zostávajú vždy zapnuté.

V zozname sa Vám budú zobrazovať všetky alebo len neprečítané notifikácie. Záleží na Vašej poslednej voľbe, ktorú si iDoklad zapamätá.

A keď Vám príde notifikácia týkajúca sa konkrétnej faktúry, môžete sa na doklad priamo z oznámenia prekliknúť.
201803-03               201803-04

3. Všetky faktúry určené na úhradu na jednom mieste

Všetky prijaté faktúry, ktoré ste ešte nezaplatili a sú určené na úhradu, nájdete teraz pod záložkou Financie – Doklady na úhradu.

201803-05

V Dokladoch na úhradu nájdete

  • bankové spojenie,
  • sumu,
  • splatnosť
  • i variabilný symbol.

Ľahko z tejto záložky doklady vytlačíte a použijete pri platbe z internetového bankovníctva či priamo v banke. Alebo si ich necháte odsúhlasiť nadriadeným. Stačí zvoliť položku Tlač.

Tiež môžete medzi faktúrami filtrovať a zobraziť si napríklad len tie, ktoré majú splatnosť tento týždeň alebo mesiac.

Keď kliknete na Súčet, nájdete tu celkové hodnoty všetkých faktúr a stav svojich prepojených bankových účtov. Okamžite tak vidíte, v akom stave sú Vaše financie.  

A menšia novinka nakoniec

V zozname položiek cenníka môžete teraz označiť jednotlivé položky (aj hromadne) ako skladové voľbou Sledovať stav skladu. Už sa nemusíte preklikávať na každú zvlášť.
201803-06

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok