Dátum publikácie 08. 11. 2017 Zdieľať článok

Zasielanie faktúr odkazom a personalizované štítky

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

Jeseň sa vonku pekne vyfarbuje a iDoklad nezostáva pozadu. Viac farieb a predovšetkým väčší prehľad Vám zabezpečia nové štítky dokladov a ich filtrovanie. Potešíme však aj milovníkov elegantného odosielania dokladov.

Zasielajte faktúry odkazom

Táto novinka poteší všetkých používateľov iDokladu, vrátane majiteľov predplatného Zadarmo. Vďaka nej už nebudete musieť faktúry posielať ako prílohu e-mailu. Vášmu fakturačnému náprotivku odošlete iba vygenerovaný odkaz.

Hlavné výhody odoslania dokladov odkazom:

  • Ak aj príjemca využíva iDoklad, jednoducho prevedie doklady pod svoj účet. Vyhne sa tak prípadným chybám pri manuálnom prepisovaní údajov.
  • Príjemca dokladu Vám môže obratom odpovedať pripomienkou.
  • Z odkazu si príjemca môže doklad ľahko stiahnuť.
  • Prípadné prílohy (dodací či záručný list alebo kalkuláciu) si príjemca tiež stiahne cez zaslaný odkaz. Vďaka tomu prílohy nezaberajú miesto v e-mailovej schránke.

Odosielanie faktúr odkazom nastavíte kliknutím na ozubené koliesko Nastavenia v pravej hornej časti a výberom záložky E-maily.November01

Odoslanie faktúry vo forme odkazu môžete zvoliť aj pre jednotlivé doklady po ich vystavení.November02

A malé lákadlo na záver. Do budúcna plánujeme prepojenie odkazu s notifikáciou, ktorá odosielateľa odkazu upozorní, že jeho fakturačný náprotivok odkaz už otvoril.

Filtrujte doklady podľa svojich predstáv

Ak máte Základné alebo vyššie predplatné, môžete využiť novú funkciu štítkov. Otvoríte si tak úplne nové možnosti filtrovania a rozdeľovania dokladov (faktúr, ponúk, pokladnice aj banky). Počet štítkov a ich druhov máte totiž plne vo svojej réžii, záleží len na Vašich potrebách členenia.

Pomocou štítkov napríklad:

  • odlíšite druhy zakáziek,
  • pridelíte doklady k príslušným projektom či strediskám
  • alebo ľahšie postrážite náklady.

Stačí ku každému dokladu priradiť konkrétne štítky. Tie si vytvoríte podľa vlastných potrieb. Hneď sa pozrieme, ako na to.

Pridajte neobmedzené množstvo štítkov

V  ľavej hornej časti faktúry kliknite na pole Pridať a začnite písať názov štítku. Ak máte štítok už vytvorený, našepkávač Vám ho ponúkne. Na doklady však môžete pridávať aj celkom nové štítky.

Ak pridávate nové štítky priamo vo vytvorenom doklade, stačí štítok vypísať a stlačiť Enter. Vytvorené štítky sa uložia.November03

Nový štítok má vždy šedú farbu. Odtieň zmeníte v Nastaveniach.

Priradené štítky odstránite klávesom Späť (Backspace) alebo kliknutím na krížik v pravej časti štítku. Ten sa objaví, ak na štítok nadídete kurzorom myši.

Do nastavenia štítkov sa dostanete kliknutím na ozubené koliesko Nastavenia, výberom karty Aplikácia a zvolením záložky Štítky. Tu môžete:

  • meniť farby už existujúcich štítkov,
  • vytvárať nové štítky
  • alebo štítky mazať.

Zmazané štítky zmiznú zo všetkých dokumentov, ku ktorým boli priradené. Samotné dokumenty samozrejme zostanú.November04

Zaregistrujte sa a zadarmo vyskúšajte, aký je iDoklad jednoduchý a prehľadný.

Súvisiace články

Lepší prehľad o podnikaní v mobilnej apke a nová možnosť podpisovania faktúr

03. 04. 2024 2 minúty čítania 2
Prečítať článok

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok