Dátum publikácie 27. 09. 2020 Komentáre 0 Zdieľať článok

iDoklad vylepšuje mobilnú aplikáciu: nájdete v nej všetky dôležité typy dokladov aj obľúbený dark mode

Author Seyfor Slovensko, a.s. 4 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

V mobilnej aplikácii iDokladu pribúda v posledných mesiacoch jedna nová funkcia za druhou. Naši vývojári poctivo pracujú na vašich podnetoch, aby ste s mobilnou aplikáciou zvládli všetky dôležité činnosti rovnako ako na webe – plus pár vychytávok navyše. Všetky novinky vám predstaví ten najpovolanejší – produktový manažér iDokladu Ján Kriváň.   

Aké sú hlavné prednosti novej verzie iDokladu pre inteligentné telefóny?  

V prvom rade majú teraz užívatelia v mobilnej verzii všetky dôležité typy dokladov, ktoré sa používajú vo webovej aplikácii iDokladu. To znamená, že z mobilu jednoducho vystavia cenové ponuky, zálohové faktúry, vydané faktúry aj dobropisy a nemusia kvôli nim sadať k počítaču. Podnikatelia tak vyiešia všetky doklady kľudne z auta na parkovisku alebo z lehátka na dovolenke. Pridali sme aj funkciu, ktorú si obľúbili používatelia Facebooku, Twitteru a ďalších populárnych aplikácii – dark mode, čiže tmavý režim obrazovky.  

Prečo práve tieto funkcie?

Mobilnú aplikáciu iDokladu vylepšujeme najčastejšie na základe prianí a podnetov od používateľov. Práve pokrytie všetkých typov dokladov bola funkcia, ktorú si želali najčastejšie. Chceme, aby sa na tvorbe ideálneho iDokladu podielali používatelia – preto sa pravidelne pýtame na spätnú väzbu a ich požiadavky považujeme za prioritu. Pokiaľ vám v iDoklade niektorá funkcia chýba alebo máte nápad na vylepšenie, neváhajte sa na nás obrátit, napríklad na Facebooku.  

Ako teraz vyzerá tvorba dokladov v mobilnej aplikácii v praxi?  

Pokiaľ zahajujete zákazku vytvorením ponuky (robia to napríklad remeselníci), v iDoklade to urobíte jednoducho tak, že po otvorení novej cenovej ponuky vyberiete zákazníka a položky z dopredu vytvoreného cenníku. K ponuke môžete doplniť aj prílohu v rôznych formátoch – kľudne, prostredníctvom mobilu urobíte fotku a vložíte ju do prílohy. Po odoslaní sa zmení stav ponuky z vytvorenej na odoslanú a počkáte, či klient ponuku schváli.  

Akonáhle ju schváli, vytvoríte priamo ponuky zálohovú faktúru alebo priamo faktúru vydanú. Pokiaľ vo faktúre predávate položku s väzbou na sklad, tovar sa v iDoklade automaticky vyskladní.  

Ak chcete faktúru odoslať, vyexportujete ju do PDF a iDoklad ju odošle klientovi spôsobom, ktorý máte nastavený vo webovej verzii iDokladu – buď ako prílohu e-mailu alebo ako odkaz v e-maili. Keď potrebujete čiastku na faktúre spätne znížiť, môžete z aplikácie vystaviť dobropis. Jednoducho si vyberiete vydanú faktúru a stlačíte tlačítko Dobropis. iDoklad vytvorí jeho návrh a vy len dopíšete dôvod a doplníte čiastku.  

V prehľadnom dashboarde potom môžete priebežne kontrolovať, koľko vám klienti na faktúrach ešte dĺžia. Vďaka tomu máte prehľad o všetkých platbách na jednom mieste. Aby ste mali o financiách ešte väčší prehľad, môžete v iDoklade evidovať aj prijaté faktúry – buď načítaním ich QR kódu, alebo ich prepíšete ručne. Potom už o svojich príjmoch a výdavkoch viete úplne všetko.  

Aké sú výhody nového tmavého režimu?  

Tmavý režim je v posledných rokoch medzi mobilnými aplikáciami veľkým hitom – niektorí ľudia si už naňho tak zvykli, že chceme, aby iDoklad patri medzi tie aplikácie, ktoré im to umožnia. Preskakovanie medzi tmavými a svetlými aplikáciami nebýva príjemné. Tmavý režim má ale aj ďalšie dve výhody – keď cez deň a hlavne pred spaním, príliš dlho pozeráte na svetlý displej, má to podľa lekárov negatívny vplyv na váš spánok. Takže chceme, aby sa používatelia dobre vyspali, pokiaľ budú s iDokladom pracovať aj vo večerných hodinách.   

Druhou výhodou je, že tmavý režim šetrí batériu telefónu. Pokiaľ vám ostáva na telefóne 10 % batérie, nemáte pri sebe powerbanku a potrebujete odoslať faktúry, tmavý režim vám ušetrí drahocenné zbytky energie.  

Ako si môžu používatelia nové funkcie vyskúšať?  

Pokiaľ mobilnú aplikáciu iDokladu používate, ale dark mode ešte nemáte k dispozícii, aktualizujte si mobilnú aplikáciu na najnovšiu verziu. Pokiaľ ste doteraz používali iba webovú verziu, tak je najvyšší čas si aplikáciu stiahnuť – nájdete ju v App Store aj v Google Play. A pokiaľ ste iDoklad ešte nevyskúšali, prvé dva mesiace máte od nás zdarma – stačí, ak sa zaregistrujete na idoklad.sk.

 

Stiahnuť pre AndroidStiahnuť pre iOS

Súvisiace články

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok

Nový export dokladov do Pohody uľahčí spoluprácu s účtovníkmi

10. 11. 2023 2 minúty čítania 5
Prečítať článok