Dátum publikácie 01. 04. 2016 Komentáre 0 Zdieľať článok

1. Hackathon Cígler Software: pomocou Microsoftu, 2 litrov kávy a pizze sme našli nové riešenia pre iDoklad

Author Seyfor Slovensko, a.s. 2 minúty čítania 0
Náhledový obrázek

Viac ako 24 hodín plných technických noviniek a vymýšľania nových riešení. Tak vyzeral prvý hackathon, ktorý sme v piatok 21. 3. usporiadali v spolupráci s odborníkmi Microsoftu. Zišli sme sa na ňom v učebni Cígler Software a spoločne sme vymýšľali nové možnosti využitia Microsoft Azure napríklad v iDoklade.

Hackathon sme odštartovali o pol deviatej ráno networkingom, na ktorom sa s nami David Bureš, Filip Řehořík, Jan Pospíšil a Martin Šimeček z Microsoftu podelili o najnovšie trendy. Vzápätí na to nadviazali zaujímavými prednáškami. Ešte pred ostrým štartom hackathonu sme tak mali pohromade všetky podstatné informácie.

Nič nebránilo tomu, aby sme sa pustili do vymýšľania nových vylepšení. Začali sme s tým hneď po obede, kedy si každý z šiestich tímov vybral tému, ktorej sa zvyšok dňa venoval.

hackathon-tim

Odštartované, hackathon začína

Výsledky nájdete priamo v iDoklade

Tvorba riešení nás zabavila až do sobotňajšieho dopoludnia, kedy sme si výsledky našej práce navzájom predviedli. A čoskoro ich v iDoklade uvidia aj naši zákazníci.

Hoci celonočná práca bola náročná, s pomocou zásob pizze, chlebíčkov a kávy sme ju hladko zvládli. A aj vďaka nejakému tomu ostrejšiemu občerstvenia panovala od začiatku až do konca výborná nálada.

ostrejsie-obcerstvenie

Ostrejšie občerstvenie

Budúci Hackathon? Aj s odbornou verejnosťou

Pri Hackathone sme narazili na nové zaujímavé riešenia, ako je napríklad oddelenie tlačového servera na samostatný hardvér. Už teraz preto plánujeme ďalší Hackathon, na ktorý tentoraz pozveme aj C# verejnosť.

Poznatky pre budúcnosť: ustrážiť dodávky elektriny

Veríme, že aj vďaka skúsenostiam z marcového Hackathonu všetko pôjde ešte lepšie. Máme už vyskúšané, ako vyriešiť napríklad napojenie na sieť so súkromnými notebookmi a vieme, na čo nezabudnúť. Či už sa to týka dostatku jedla a pitia alebo zabezpečenie technických vecí. A to vrátane takých detailov, ako je overenie plánovaných výpadkov elektriny.

Rovnako tak už dobre vieme, že je dobré strážiť dodržiavanie harmonogramu a informovať o plánovanej akcii čo najviac dopredu. Aj keď sme všetkým dali vedieť tri týždne vopred, z pôvodných trinástich účastníkov ich mohlo do konca zostať len šesť.

Vďaka Hackathonu sme sa znovu začali hrať

Hoci nás do konca vydržala len polovica, rozhodne sa Hackathon vyplatil. A nielen kvôli novým riešeniam, ktoré sme s pomocou odborníkov z Microsoftu vymysleli.

riesenie

Prezentovanie nových riešení

Vďaka Hackathonu sme sa lepšie spoznali s kolegami z iných oddelení, ohmatali sme si najnovšie technológie a overili si, že aj keď má Cígler Software dvadsaťročnú históriu, stále má mladého ducha. A aj vďaka nemu v nás stále dokáže prebudiť hravosť.

 

Súvisiace články

Šablóny dokladov aj v mobilnej aplikácii

27. 11. 2023 2 minúty čítania 1
Prečítať článok

Nový export dokladov do Pohody uľahčí spoluprácu s účtovníkmi

10. 11. 2023 2 minúty čítania 5
Prečítať článok